Vertrek Marenne van Kempen

10 maart 2023

Contact

Contact

Joseph Haydnlaan 2a
3533 AE Utrecht

e: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
t: (030) 7400 500

Pers
e: communicatie@lokalis.nl
t: 06 820 669 44

Buurtteams
www.buurtteamsutrecht.nl

Na ruim acht jaar als bestuurder verbonden te zijn aan Lokalis heeft Marenne van Kempen recent besloten de organisatie per 1 mei te verlaten. Marenne is van grote betekenis geweest voor de gezinnen, kinderen en jongeren in de stad Utrecht en de ondersteuning die zij via de Buurtteams Jeugd & Gezin ontvangen. Daar is Lokalis haar ontzettend erkentelijk voor.

“Vanaf de start van Lokalis heeft Marenne weloverwogen en gedecideerd mede vorm gegeven aan het Utrechtse model”, aldus Richard Andringa, voorzitter van de Raad van Toezicht van Lokalis. “Marenne had én heeft een duidelijke visie: laagdrempelig ondersteuning bieden aan gezinnen, kinderen en jongeren die dat nodig hebben en met hen komen tot hun antwoorden op hun vraagstukken. Het nieuwe vak gezinswerker en de manier waarop we vanuit de Buurtteams basishulp bieden aan inwoners van de stad: daar staat echt haar handtekening op.” 

Na acht jaar is Lokalis een organisatie die volwassen is geworden: het vak ‘generalistisch gezinswerker’ is geëxpliciteerd en de organisatie geprofessionaliseerd. De continuïteit van de ondersteuning aan gezinnen is gewaarborgd met het huidige directie- en managementteam én natuurlijk alle professionals die werkzaam zijn bij Lokalis. Andringa: “Nu er in de komende periode een extra inspanning wordt gevraagd van de organisatie door de financiële situatie in Utrecht en de (landelijke) ontwikkelingen in de jeugdzorg, blijkt eens te meer de kracht van Lokalis. Lokalis is en blijft een visie gedreven organisatie die inhoudelijk haar stem laat horen binnen het sociale domein, haar verantwoordelijkheid neemt en blijft bijdragen aan goede maar ook betaalbare ondersteuning voor iedereen die dat nodig heeft.”

Vanuit haar rol als voorzitter van de Associatie Wijkteams is Marenne daarnaast ook op landelijk niveau van inhoudelijke betekenis geweest met betrekking tot onder meer de Hervormingsagenda Jeugd en het Toekomstscenario Kind- en Gezinsbescherming.

De Raad van Toezicht feliciteert Marenne van harte met haar nieuwe functie als Transformatieleider voor het Toekomstscenario kind- & gezinsbescherming bij de Gemeente Amsterdam en gaat de komende periode op zoek naar een opvolger. Op korte termijn zal de Raad van Toezicht een tijdelijke waarnemer benoemen.