Buurtteams openen telefoonnummer voor hulp bij Kinderopvangtoeslag-affaire

17 december 2020

Contact

Contact

Joseph Haydnlaan 2a
3533 AE Utrecht

e: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
t: (030) 7400 500

Pers
e: communicatie@lokalis.nl
t: 06 820 669 44

Buurtteams
www.buurtteamsutrecht.nl

Vanaf donderdag 17 december 2020 is het voor Utrechters die gedupeerd raakten door de Kinderopvangtoeslagaffaire mogelijk om zich telefonisch bij het buurtteam te melden. De Gemeente Utrecht start een campagne om de gedupeerden in beeld te krijgen en zo snel en goed mogelijk te helpen. Gedupeerde ouders uit Utrecht kunnen zich melden via 030 – 7400 530 om ondersteuning te krijgen van het buurtteam in hun wijk.

Het is de afgelopen jaren ernstig misgegaan bij de Belastingdienst met de Kinderopvangtoeslagaffaire. Ook veel Utrechtse ouders raakten de afgelopen periode gedupeerd door het ten onrechte stopzetten en terugvorderen van kinderopvangtoeslagen en werden als fraudeur aangemerkt. De ouders hebben mogelijk recht op een regeling die valt binnen de zogenoemde hersteloperatie kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst.

Nog niet alle Utrechtse ouders die hulp nodig hebben zijn in beeld. Veel ouders zijn door deze terugvorderingen ook in andere problemen gekomen, zoals problemen rondom huisvesting. Bent u of kent u iemand die door de Kinderopvangtoeslagaffaire in de problemen raakte? Neem dan contact op met het buurtteam.

In Utrecht gaat het naar verwachting om ongeveer 550 ouders die gedupeerd zijn geraakt. De Belastingdienst heeft daarvan inmiddels 239 gezinnen uit Utrecht in beeld. Om alle ouders die hulp nodig hebben in beeld te krijgen is het belangrijk dat gedupeerde Utrechters contact met de belastingdienst en of het buurtteam opnemen. De gemeente start binnenkort met een campagne om deze ouders te bereiken.

Het buurtteam heeft gezinswerkers klaarstaan om gedupeerden te helpen die in een moeilijke situatie terecht zijn gekomen. Waar nodig wordt er extra hulp ingeroepen bij samenwerkende partijen. De Utrechtse aanpak is erop gericht dat gedupeerde inwoners de gevolgen van deze affaire kunnen aanpakken en zich weer kunnen richten op de toekomst. Nadat gedupeerde ouders zich melden, wordt binnen 5 werkdagen een (online/offline) afspraak gemaakt.