Stage


Stella en RienekeStella en Rieneke

Stage lopen bij Lokalis betekent werken bij een startende, zich volop ontwikkelende organisatie. Lokalis is er dan ook op gericht om persoonlijke ontwikkeling te stimuleren en mogelijk te maken. Als stagiaire krijg je de gelegenheid om zelf initiatief te nemen en ideeën uit te voeren.

Stage bij Lokalis


Studenten gezocht voor stages!

Stagiaires Gezinswerkers
Minimaal 24 uur per week, voor verschillende buurtteams Jeugd en Gezin

De bedoeling
Je loopt stage voor de functie van gezinswerker voor de buurtteams Jeugd en Gezin. Een gezinswerker ondersteunt gezinnen bij het oplossen van uiteenlopende problemen en het duurzaam verbeteren van hun situatie. Als stagiaire begeleid je, onder verantwoordelijkheid van je praktijkbegeleider, gezinnen binnen een wijk van de gemeente Utrecht. Uitgaan van de mogelijkheden van het gezin is voor jou vanzelfsprekend. Je sluit aan bij de vragen en wensen van de klant. Gezinswerkers maken samen met de klant een gezinsplan. Het doel van de ondersteuning is dat kinderen, jongeren en gezinnen weer regie over hun eigen leven hebben. Je ondersteunt hen bij het navigeren en onderhandelen richting gewenste doelen en oplossingen. Belangrijke anderen, het netwerk of de informele zorg in de wijk betrek je hierbij. Waar nodig werk je samen met de aanvullende hulp.

Samenwerken
Als buurtteam werk je nauw met elkaar samen, met een teammanager op afstand. Samen met je begeleider, ben jij hét aanspreekpunt voor de gezinnen die je ondersteunt. Je maakt in je stage gebruik van je eigen vakkennis en van de specifieke vakkennis van je collega’s van de buurtteams. Daarnaast werk je samen met partners in de wijk of betrek je specialisten uit de aanvullende hulp.

Je loopt stage in een jonge organisatie en een context die volop in ontwikkeling zijn. Lokalis richt zich op constante doorontwikkeling van individuele professionaliteit en het specialisme basishulp door ervaringsleren en een reflectieve werkpraktijk.

Alle betrokkenen op een rij
Als stagiaire krijg je een takenpakket op maat, waar je onder begeleiding van een ervaren gezinswerker, uitvoering aan geeft. Je praktijkbegeleider overlegt met jou over de doelstelling en inhoud van de stage en ondersteunt je bij het behalen van de doelstellingen. Hierbij wordt er rekening mee gehouden dat het leerproces de primaire doelstelling is. De begeleiding bestaat in elk geval uit inwerk- en begeleidingsgesprekken, evaluatie en beoordeling van de stagiair(e).

Jij draagt actief bij aan de opdrachtformulering, het begeleidingsproces en de uitvoering van de werkzaamheden. Je bent zelf primair verantwoordelijk voor de inhoud en voortgang van de opdracht. Hiervoor kun je terecht bij je praktijkbegeleider van Lokalis.
Van de onderwijsinstelling wordt verwacht dat zij de eisen, die gesteld worden aan een stage duidelijk kenbaar maakt aan alle betrokken partijen. Daarnaast wordt van de onderwijsinstelling verwacht dat zij een begeleider aanwijst die als aanspreekpunt namens de onderwijsinstelling optreedt voor alle betrokkenen. De opleiding is er verantwoordelijk voor dat jij voldoende toegerust is om aan de stage te beginnen.


Wij zoeken
• Stagiair(e)s van een Hbo-opleiding Social Work: SPH, MWD en HBO (Ecologische- / Ortho-) Pedagogiek, in het 3e leerjaar. Na deze opleiding voldoe je aan de criteria om je te laten registreren als Jeugd- en Gezinsprofessional (SKJ registratie).
• De stageplekken zijn gericht op stagiair(e)s die in hun 3e leerjaar een praktijkervaringsplek op willen doen.
• Jouw stage is langer dan 40 weken en minimaal 24 uur per week (stage inclusief praktijkopdrachten), maar bij voorkeur 32 uren per week.
• Je bent student aan een regionale onderwijsinstelling.


Wat vragen wij van jou?
• Je hebt basiskennis van verschillende leefgebieden, leeftijden en doelgroepen. Je hebt kennis van en inzicht in het hulpaanbod en de hulpverleningsmethodieken.
• Je bent sociaal vaardig. Je kunt tegen een stootje, kunt omgaan met tegengestelde belangen en je bent flexibel en cultuursensitief. Je werkt oplossingsgericht en vanuit het sociale netwerk van het gezin.
• Je hebt analytisch vermogen. Je kunt je eigen handelen reflecteren en hiervan leren.
• Je bent gericht op effectief samenwerken met je collega’s en stelt het gezamenlijk resultaat voorop.
• Je beschikt voor aanvang van de stage over een VOG (niet ouder dan 3 maanden) voor werkzaamheden in de zorg of welzijn. Indien je nog niet beschikt over een VOG, dan wordt deze bij aanmelding van de stagiair(e) door P&O aangevraagd.
• Bij gelijke geschiktheid gaat onze voorkeur uit naar stagiaires met een niet-westerse culturele achtergrond.


Wat hebben wij te bieden?
• Je ontvangt een vergoeding conform de cao Jeugdzorg. Als je 32 uren per maand stage loopt, ontvang je een stagevergoeding van € 250,- bruto per maand. Als je minder dan 32 uur per week stage loopt, dan is dat bedrag lager. Het bedrag dat je ontvangt, is evenredig met het aantal uur dat je stage loopt. Zie voor overige voorwaarden de Cao Jeugdzorg.
• Je kunt tijdens je stage gebruikmaken van een smartphone en een laptop die Lokalis ter beschikking stelt.
• Lokalis heeft een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afgesloten, waaronder stagiaires ook vallen. Dit is opgenomen in het stagecontract. Jij zorgt er zelf voor dat je voldoende verzekerd bent. Het gaat dan om een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering voor derden: voor eventuele schade ontstaan tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden binnen de stage.


Meer weten?
Meer informatie vind je op www.lokalis.nl en op www.buurtteamsutrecht.nl. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met P&O, bereikbaar via 030-7400519.

Solliciteren
Wil je solliciteren op deze stageplek? We ontvangen je sollicitatie graag zo snel mogelijk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. o.v.v. sollicitatie stage.
We hebben als een aantal stagiaires aangenomen, maar er zijn nog enkele plekken vrij. Er wordt gezocht naar stagiaires voor verschillende wijken. Ons beleid is dat je geen stage loopt in je eigen woonwijk of een wijk waar je sociaal sterk mee verbonden bent.

Welke stagemogelijkheden zijn er bij Lokalis?

Jaarlijks hebben we in september plek voor een aantal stagiaire in het derde jaar van de HBO opleiding Social Work (MWD, SPH) of HBO (ortho)pedagogiek. Het gaat hierbij om een beroepsvormende stage, in het kader van een van deze opleidingen. Werkervaring is niet vereist. Wel kijken we naar relevante nevenactiviteiten: Het is een pré als uit de activiteiten in jouw CV blijkt dat je nieuwsgierig en initiatiefrijk bent en stevig in je schoenen staat.

Bij Lokalis kun je onder goede begeleiding het uiterste halen uit je stage. Tijdens een meewerkstage werkje bij een van de buurtteams waar je gezinnen begeleidt en je je opgedane kennis en ervaring vanuit je studie kunt koppelen aan de praktijk.

Ben je op zoek naar aan afstudeer- of andere stage? Laat ons dan weten wat jij voor Lokalis zou kunnen betekenen met een concreet voorstel. Als er een vraagstuk is binnen de organisatie dat aansluit bij jou afstudeeronderwerp, dan bekijken we of we mogelijkheden kunnen creëren.

Solliciteren op een stageplaats

Al onze stageplaatsen maken we bekend via onze website. Kijk daar of er een uitdagende stageplaats voor je is. Je kunt reageren via de stageplek waar je interesse naar uitgaat. Daarbij vragen we je om je cv en motivatiebrief te uploaden. Ook via Twitter en LinkedIn kun je op de hoogte blijven van de nieuwste stageplaatsen.

Stella en Rieneke

Stella de Weerd & Rieneke van Vulpen

Stella is moeder van 4 kinderen met speciale behoeften en wensen. Aanvankelijk zijn er 16 hulpverleners betrokken bij haar gezin. Doordat Stella zich focust op haar kinderen verliest ze haar financiële situatie uit het oog. Ze bouwt een huurachterstand op, waardoor huisuitzetting dreigt. De sociale dienst verwijst haar begin 2015 naar Rieneke van Vulpen van Buurtteam Overvecht-Vechtzoom.